Header image  

Maskinkonstruktioner AB

Bearbetningsfixturer

Specialmaskiner

Robotceller

 
  
 


 KOPPARKULLA

Maskinkonstrutktioner finns även på

KOPPARKULLA

är en ÅF partner

KOPPARKULLA

är en Officiel EA partner


 


 
 

Välkommen till

KOPPARKULLA Maskinkonstruktioner AB

Maskinkonstruktion på distans

2016-01-20

Kopparkulla har tagit fram ett arbetssätt för att kunna erbjuda maskinkonstruktion på distans. Detta medför snabbare och enklare möten, lägre reskostnader och kortare konstruktionstid.

Vi upprättar en digital mötesplats där berörda parter kan logga in utan speciella eller dyra program.

Kopparkulla satsar på utbildning.

2015-11-11

Peter Larsson/ Kopparkulla har vidareutbildat sig inom pneumatik, vi kan nu erbjuda konstruktion av pneumatiska system med avseende på dimensionering och styrning av position, tryck och hastighet samt upprättande av kopplingsschema.

 

Hydrauliska centrerspännare

2015-05-12

Kopparkulla har utvecklat en serie med kompakta hydraulisk centrerspännare för fastspänning av detaljer i bearbetningsfixturer. Slag från 7 mm till 12 mm per back och en kraft mellan 6,3 kN- 16 kN vid 200 bar.

Spännaren användes när man vill centrera ett arbetstycke oberoende av diameter. Interna oljekanaler gör att spännaren blir kompakt och man kan bygga en palett som spänner fast fler arbetsstycken på ett litet utrymme. Ta kontakt med Sören Björkdahl 0504-23000 eller soren.bjorkdahl@kopparkulla.se för mer information

 

Bearbetningsenhet

2015-03-26

Kopparkulla har konstruerat en lätt bearbetningsenhet som är byggd enligt beprövade principer. Enheten drivs av en elmotor och via kuggremsväxel drivs spindeln. Enheten finns med olika motoralternativ, allt för att passa era önskemål. Spindelnosen finns i flera utföranden bl.a. ISO30, TR28 och ER25 men kan naturligtvis anpassas efter era önskemål. Effekt 0,3-2,2 kW, varvtal 500-10 000 r/min. Fästen kan anpassas för manövrering med robot av olika fabrikat.

Bearbetningsfixtur till SEM

2015-02-20

Kopparkulla maskinkonstruktioner konstruerar och tillverkar en bearbetningsfixtur för "injector stators"

   i åmål

 

Bearbetningsfixtur vevstakar

2015-02-16

Kopparkulla har fått förtroendet att konstruera och tillverka en bearbetningsfixtur för vevstakar till MAPE Sweden AB i Trollhättan.

Robotmonterade bearbetningsspindlar med verktygsväxling

2015-02-10

Kopparkulla kan erbjuda robotmonterade bearbetningsspindlar för gradning, borrning och fräsning. Spindlarna kan förses med verktygsväxling (HSK32) och olika typer av verktygsmagasin. Vi anpassar även spindeln till olika robotfabrikat och typer. Ta kontakt med oss för mer info och för att få en offert

Ladda ner pdf här

 

Kopparkulla har ledig konstruktionskapacitet fr.o.m. V510

Behöver du hjälp,

kontakta soren.bjorkdahl@kopparkulla se

Kopparkulla satsar på utbildning.

Peter Wibjörk har vidareutbildat sig under en tre dagars kurs hos CADCRAFT i Borås, Utbildningen innehåller bl.a. FEM analyser och rörelsesimulering. Detta innebär att vi kan erbjuda ytterligare tjänster inom detta område.

KOPPARKULLA har arbetat med maskinkonstruktioner åt maskinleverantörer, maskinbyggare och tillverkningsindustrin i över 25 år.

Vi har en stor erfarenhet av att konstruera specialmaskiner och fixturer för bearbetning, montering och tätkontroll.

Vi konstruerar med hjälp av Inventor (3D) och Auto-Cad (2d)

Vi klarar allt från förstudier till färdiga konstruktioner. Vi har även en stort kontaktnät beträffande tillverkande företag och kan även vara till hjälp vid upphandling, montering och provkörning

 

Vill du få regelbunden information från Kopparkulla via nyhetsbrev till din e-post adress anmäl dig här


Aktuella projekt